Mi a fondü

A fondü történetéről

A fondü Svájc franciák által lakott részéről való, ahol sajtot több évszázados hagyománnyal készítenek. A fondübe kezdetben az érett, már összetöppedt francia sajtokat rakták bele – ami egy jó francia szokás – borral összefőzték (a vendég ilyen módon akkor is iszik, amikor eszik :) ).

A fondü így indult el lassan 100 éve az Alpokból – mint egy népmese, sok-sok variációval -, hogy most az Ön asztalára megérkezzen. A közös tálból való mártogatás és a fondü fogyasztása csak régi jó ismerősökkel és barátokkal történhet. A vidámságot még inkább fokozza, ha betartják a fondü evés Svájcból származó szokását: aki beleejti kenyérkockáját a fondübe, „Büntetésül” köteles 1 dl bort meginni.

Svájci sajtfondü

svájci sajtfondue

Sajtfondü készítéshez az Ementáli sajt mellett Gruyere sajt kerül az edénybe. A sajtfondü két sajtjának a receptje Svájc egy-egy területéről származik, innen a fondü neve: Svájci sajtfondü. Ezt a fondüt fehérbor, és fűszerek ízesítik. Nagyon kedvelik.

Olvassa tovább

Fincsi fondü

fincsi fondue

Fehérbort melegítek öntöttvas fondüs edényben, ebbe kerülnek az alapanyagoknál feltüntetett nagyon finom és különleges sajtok. Megolvasztom őket, majd fűszerezem fehérborssal, szerecsendióval és fokhagymával. Cseresznyepálinkával tálalom.

Olvassa tovább

Mennyei fondü

mennyei sajt fondue

Sajt alapú fondü. Ekészítésénél borban olvasztom ementáli és füstölt sajtot teszek bele, bazsalikommal, oregánóval, szerecsendióval, paradicsompürével fűszerezem. Végül tejszín is kerül bele. Gyöngyhagyma, és baconszalonna gazdagítja! Ez megint egy fehérbor alapú fondü füstös beütéssel. Különlegessége a paradicsompüré.

Olvassa tovább

Pepin Bácsi Álma – sörfondü

Pepin Bácsi Álma sörfondue

Csípős fondü sör alappal, mustárral. Vigyázat ez a fondü csíp! 2 főre ajánljuk.

Olvassa tovább

Fondü mámor, ahogy Lackó szereti

fondü3

Sör alapú fondü, kéksajttal megbolondítva. Más fondünél nem használt fűszerek teszik fogyasztását igazi élménnyé! Kerül bele: tárkony, kakukkfű, petrezselyem, metélőhagyma. Ezt a fondüt ínyenceknek ajánljuk 2 főre, azaz két ínyencnek.

Olvassa tovább

Funes fondü

funes fondue

Fondü készítése így zajlik: bor alap, kétféle sajt, gomba belereszelve fűszerezve fokhagymával, borssal, szerecsendióval és petrezselyemmel. 2 főre ajánljuk, igazi különlegesség. Érdemes kipróbálni!

Olvassa tovább

Asztalfoglalás e-mailben is

igor.cseh@gmail.com
napközben:

06-30-393-8628

délután és este:

06-1-315-2130

A Fondue bár címe

1024 Budapest
Keleti Károly utca 25.
> nyitvatartás

 

Asztalfoglalás:
igor.cseh@gmail.com – 06 30 393 8628 – este: 06 1 315 2130