Étterem

Egy kis étterem Budapest szívében

Étterem Budapesten, vagy inkább családias hangulatú kisvendéglő? – Egy biztos, különleges svájci étellel, illetve annak számtalan variációjával várjuk Önt retro környezetben, Buda szívében a II. kerületi Keleti Károly utcában. Sajt, illetve hús alapú fondük változatait kínáljuk Önöknek, de étlapunk állandó fogása a desszertként fogyasztható csoki fondü is. A fondü (franciásan fondue) olvasztottat jelent. A név már utal az elkészítés módjára, mely a következőképpen történik: öntöttvas edényben bort forrósítok, majd ebbe teszem a sajtkockákat. Fűszerezem, esetleg sűrítem és már kész is a különleges étek. Melegen tartva kerül az asztalhoz, pirított kenyérkockák, alma és mini csemegeuborka kíséretében. Ezeket mártogatjuk a fondükbe, egészen addig, míg az el nem fogy! Érdemes végigenni a repertoárt, persze nem egyszerre. És most egy pár szóban étvágyat gerjesztenék! A sajt alapú, fehérborral készült fondük különböző változatit mutatnám be először. Az étlap menüpontban látható, hogy az állandó sajt az ementáli, emellé kerülnek a minőségi francia sajtok, attól függően, hogy melyik fondüről van éppen szó. A teljesség igénye nélkül néhányat azért felsorolnék: ételeinkbe kerül Cheddar, Comté, Morbier, Érett brie, Kéksajt, Raclette, stb. Fondünként különböző fűszerekkel ízesítünk, mindenki talál kedvére valót. Minőségi boraink kíséretében, igazi különlegesség akár ünnepi alkalmakra is. A rutinosabbaknak ajánljuk a hús alapú fondüket, melyek csirkemellből, bélszínből, esetleg sertés szűzérméből készülnek. Sajt helyett forró olaj kerül a fondüs edényekbe, az előre fűszerezett húsokat mindenki a maga kedvére és tempójában sütögetheti az asztalnál. Mellé főtt-sült burgonyát, mártásokat és salátát kínálunk. Népszerű, desszertként fogyasztható, szintén mártogatós étel a már megszokott edényekben tálalva a csoki fondü, melyhez almát, meggyet, piskótatallért tálalunk. Tekintse meg honlapunk étlapját és itallapját, így teljes kínálatunkat megismerheti.

Várjuk sok finom sajtfondüvel és édes fondüvel a Keleti Károly utca 25-ben.

Utóirat: Félreértés ne essék! Bár különleges hangulatú hely, nem egy első osztályú étterem, csak – mint már az elején utaltam rá – egy családias hangulatú kisvendéglő. A retro hangulatról a lemezjátszó gondoskodik, bakelit lemezekről hallgathatja a régi idők zenéit. Szerkesztő lehet Ön is.

Asztalfoglalás a következő telefonszámokon lehetséges:

napközben: 06 30 3300 131
este: 06 1 315 2130

Svájci sajtfondü

svájci sajtfondue

Sajtfondü készítéshez az Ementáli sajt mellett Gruyere sajt kerül az edénybe. A sajtfondü két sajtjának a receptje Svájc egy-egy területéről származik, innen a fondü neve: Svájci sajtfondü. Ezt a fondüt fehérbor, és fűszerek ízesítik. Nagyon kedvelik.

Olvassa tovább

Fincsi fondü

fincsi fondue

Fehérbort melegítek öntöttvas fondüs edényben, ebbe kerülnek az alapanyagoknál feltüntetett nagyon finom és különleges sajtok. Megolvasztom őket, majd fűszerezem fehérborssal, szerecsendióval és fokhagymával. Cseresznyepálinkával tálalom.

Olvassa tovább

Mennyei fondü

mennyei sajt fondue

Sajt alapú fondü. Ekészítésénél borban olvasztom ementáli és füstölt sajtot teszek bele, bazsalikommal, oregánóval, szerecsendióval, paradicsompürével fűszerezem. Végül tejszín is kerül bele. Gyöngyhagyma, és baconszalonna gazdagítja! Ez megint egy fehérbor alapú fondü füstös beütéssel. Különlegessége a paradicsompüré.

Olvassa tovább

Pepin Bácsi Álma – sörfondü

Pepin Bácsi Álma sörfondue

Csípős fondü sör alappal, mustárral. Vigyázat ez a fondü csíp! 2 főre ajánljuk.

Olvassa tovább

Fondü mámor, ahogy Lackó szereti

fondü3

Sör alapú fondü, kéksajttal megbolondítva. Más fondünél nem használt fűszerek teszik fogyasztását igazi élménnyé! Kerül bele: tárkony, kakukkfű, petrezselyem, metélőhagyma. Ezt a fondüt ínyenceknek ajánljuk 2 főre, azaz két ínyencnek.

Olvassa tovább

Funes fondü

funes fondue

Fondü készítése így zajlik: bor alap, kétféle sajt, gomba belereszelve fűszerezve fokhagymával, borssal, szerecsendióval és petrezselyemmel. 2 főre ajánljuk, igazi különlegesség. Érdemes kipróbálni!

Olvassa tovább

Asztalfoglalás e-mailben is

igor.cseh@gmail.com
napközben:

06-30-393-8628

délután és este:

06-1-315-2130

A Fondue bár címe

1024 Budapest
Keleti Károly utca 25.
> nyitvatartás

 

Asztalfoglalás:
igor.cseh@gmail.com – 06 30 393 8628 – este: 06 1 315 2130